Muggen bestrijden

Doordat onze zomers steeds wisselvalliger worden en de winters minder koud. Zorgt het klimaat er in Nederland voor dat we de perfecte omstandigheden creëren voor muggen. Muggen leven vaak in omgevingen waar water en bloed te vinden is. Ze staan bekend om de grootste verspreiders van ziektes. Daarnaast is een muggenbeet alles behalve fijn: als gevolg krijg je jeuk en lokale huiduitslag. Nu de vraag: wat kunnen we doen om muggen voor eens en voor altijd uit te bannen?


Dat het klimaat verandert daar kunnen we helaas niet veel meer aan doen. We moeten ons er maar bij neerleggen dat er ook in Nederland voortaan het hele jaar door sprake is van muggenoverlast. Echter kun je er wel voor zorgen dat jij zelf niet veel last hebt van deze bijtgrage beestjes. Hieronder enkele voorzorgsmaatregelen die je alvast kunt nemen:


  • Plaats horren voor ramen en deuren: muggen en andere vliegen insecten die komen meestal binnen door openstaande ramen of deuren. Wanneer je hier een hor voor plaatst dan verklein je de kans dat ze ook daadwerkelijk binnen komen.
  • Zorg dat je geen stilstaand water buiten of in huis hebt staan: denk aan een halve emmer, regenton, drinkbakje voor de hond enzovoort.

Help ik woon dicht bij stilstaand water?


Wanneer je dicht bij stilstaand water woont dat heb je meer muggenoverlast dan elders. Dat komt simpelweg omdat muggen zicht voortplanten en eitjes leggen in stilstaand water. Ook hier is het aan te raden om horren te plaatsen, maar vaak is dat niet genoeg.

Wat je liever niet doet:


1) DEET: continu moeten sprayen en met een stinkende welm om je heen moeten rond paraderen.
2) Achter muggen aanrennen met een vliegenmepper of elektrische vliegenmepper
3) Gebruikmaken van chemische bestrijdingsmiddelen waar je astmatisch en benauwd van kunt worden

Wat je het beste kunt doen


Bovenstaande oplossingen zijn vaak tijdelijke oplossingen. Ze helpen even maar bieden niet voor langere tijd uitkomst. Wat wel uitkomst biedt is een muggenlamp. Deze hang je op in huis, slaapkamer, werkruimte of natuurlijk gewoon lekker buiten. Vaak word je in je slaap geprikt. Je hebt het dan helemaal niet door en bent een makkelijke prooi. Ook worden we vaak buiten gestoken. Wanneer we bijvoorbeeld lekker in de tuin zitten en er geen erg in hebben. Hang je een muggenlamp op, dan heb je hier vrijwel helemaal geen last meer van.

Cyclone Muggenlamp voor binnen en buiten


De Cyclone muggenlamp is een goede lamp met een groot bereik van wel 100m2. De lamp kan zowel in huis geplaatst worden als buiten. De lamp is spatwaterdicht, wanneer er dus een fikse bui aankomt dien je de lamp wel naar binnen te halen.


  • Reukloos: Géén vieze luchtjes van verbrande insecten.
  • Stil: Géén knetterende geluiden.
  • Veilig: géén hoogspanning en dus ongevaarlijk voor mens en dier.
  • Hygiënisch: Géén dode muggen in het zicht, géén wegspattende insecten.
  • Praktisch: gemakkelijk overal los te plaatsen of op te hangen. 

Product vergelijk (0)


Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Vandaag besteld voor 11.00 uur, morgen in huis!Heeft u last van muggen in de tuin of op de slaapkame..

64,45€ Excl. BTW: 53,26€

Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

Wat je verder kunt doen om muggenoverlast te voorkomen

Om muggenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen is het raadzaam om horren te plaatsen voor ramen en deuren. Word je s'nachts veel gebeten? plaats dan een klamboe boven je bed. Belangrijk is om de bron van de muggenoverlast te lokaliseren. Steekmuggen leggen hun eitjes op het water, meestal stilstaand. Denk aan een regenton, vijver zonder vissen, met regen gevulde emmers, rioolputten, dakgoten met regenwater enzovoort. Zorg dat deze waterbronnen verdwijnen, bijvoorbeeld door ze goed af te dekken. Heb je een vijver zonder vissen? (vissen eten normaal gesproken de larven op), misschien is het een idee om deze er alsnog in te doen. Belangrijk is dat de vijver in beweging komt en blijft.