Motten bestrijden

Motten kunnen een ware plaag vormen. De mot zelf doet meestal niet veel kwaad, op het eitjes leggen na dan. Want de eitjes, larven en rupsen die daaruit voorkomen zijn net een tikkeltje erger. De levenscyclus van eitje tot rups tot volwassen mot duur 4-10 maanden. Een mot legt gemiddels 100 tot 150 eitjes. De poppen van de rupsjes komen allemaal binnen 3 weken uit. Dat betekent dat u bij 1 legsel wel tot 100 motjes kunt verwachten die binnen een termijn van 3 weken tijd opduiken.

Motten bestrijden


Een mottenplaag kan beter voorkomen worden. De beste manier is om een motvrije omgeving te realiseren. Zo geef je ze geen kans om eitjes te leggen en heb je ook geen last van van de gevolgen hiervan. De grote vraag is dan natuurlijk hoe je motten moet bestrijden.

Manieren van motten bestrijden


Motten kunnen op verschillende manieren bestreden worden. Bijvoorbeeld met gif, etherische oliën, mottenvallen of mottenvangers. Niet alle genoemde manieren werken even goed. Het is belangrijk om van te voren altijd goed te bepalen welk bestrijdingsmiddel voor jouw plaag het beste werkt.


Mottenvangers: een mottenvanger is zeer effectief om grotere ruimtes motvrij te maken. De Cyclone is ook een hele goede mottenvanger en wordt veel gebruikt in kweekkassen, maar kunnen ook in huis of in de tuin toegepast worden.


Mottenoverlast bij kwekers:
Veel kwekers in Nederland hebben last van ongedierte. Veelal zijn dit motten (nachtvlinders), die vaak binnen komen via openstaande dakramen. Eenmaal een mot gespot? Dan weet je zeker dat er enige tijd later rupsen moeten worden bestreden. Dat is vaak lastiger dan je denkt en dat moet meestal met gif gebeuren. Om dit te voorkomen kun je het beste een mottenvanger neerhangen. Dat doe je om de 200 meter zodat de gehele kas motvrij wordt.                   Werking Mottenlamp Cyclone


Motten met gif bestrijden: meestal zijn deze bestrijdingsmiddel in spuitbussen verkrijgbaar. De spuitbussen zijn voorzien van de werkzame stof pyrethrine, dat is een chemische stof die gemaakt wordt van dichloorbenzeen, dat wordt ook gebruikt bij mottenballen. Het is voor mens en huisdier niet gezond om deze stof in te ademen. Dat is ook de voornaamste reden waarom dergelijke gif bestrijding vaak alleen wordt toegepast in kledingkasten of afgesloten bakken.

Motten met vallen bestrijden: De bekendste is toch de kleefvallen met feromoon. Deze valletjes hang je op in je kast zodat je kast weer motvrij wordt. Het gebruikte feromoon op deze gangbare valletjes is die van de kledingmot, deze lokt geen andere soorten motten.


Product vergelijk (0)


Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Vandaag besteld voor 11.00 uur, morgen in huis!Heeft u last van muggen in de tuin of op de slaapkame..

64,45€ Excl. BTW: 53,26€

Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

Wat je verder kunt doen om muggenoverlast te voorkomen

Om muggenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen is het raadzaam om horren te plaatsen voor ramen en deuren. Word je s'nachts veel gebeten? plaats dan een klamboe boven je bed. Belangrijk is om de bron van de muggenoverlast te lokaliseren. Steekmuggen leggen hun eitjes op het water, meestal stilstaand. Denk aan een regenton, vijver zonder vissen, met regen gevulde emmers, rioolputten, dakgoten met regenwater enzovoort. Zorg dat deze waterbronnen verdwijnen, bijvoorbeeld door ze goed af te dekken. Heb je een vijver zonder vissen? (vissen eten normaal gesproken de larven op), misschien is het een idee om deze er alsnog in te doen. Belangrijk is dat de vijver in beweging komt en blijft.