De werking van een muggenlamp

Wanneer het muggenseizoen weer aanbreekt is het weer de tijd van het jaar om al je anti-muggenmiddelen de kast uit te trekken. En ondanks al die middeltjes heb je vaak toch nog veel last van muggen, daarom is het tijd jaar tijd om je middeltjes up te graden. Het is tijd voor anti muggen lamp. Waarschijnlijk wil je eerst weten waarom een muggenlamp zo goed werkt voor het anti muggen lamp kopen. Lees dus snel door en kom erachter.

Hoe werkt de anti muggen lamp?

De reguliere muggenlamp lokt muggen naar zich toe door het uitzenden van blauw uv-licht. Er is vaak nog wat verwarring over wat de soort van het licht uitmaakt voor effectiviteit. Zo zou de lichtintensiteit, de specifieke kleur en de lichtsoort invloed kunnen hebben. Maar hoe effectief een muggenlamp werkt hangt dan ook weer af van het soort mug en zijn herkomst en geslacht. Ik zou hier dus niet te veel in meegaan en ervan uitgaan dat het blauwe uv-licht de meeste muggen aantrekt.

De anti muggenlamp lokt de muggen dus met het blauwe uv-licht waarna ze door de ventilator naar binnen worden gezogen en uiteindelijk uitdrogen.

De anti muggen lamp met koolstofdioxide uitstoot

De wat luxere muggenlamp werken niet alleen met blauw uv-licht maar geven ook CO2 af. Deze nieuwe methode van het lokken van muggen komt origineel uit landen waar muggen in grote hoeveelheden voorkomen en gevaarlijke ziektes kunnen verspreiden. In deze landen worden grote flessen met CO2 gebruikt om de muggen te lokken en te termineren.

Nu kun je van dit principe dus ook als particulier gebruik maken. Nieuwe lampen geven CO2 af waarmee ze de adem van mensen nabootsen, dit is waar muggen normaal dan ook op af komen. De combinatie van het afgeven van CO2 en het blauwe uv-licht zorgt voor optimale effectiviteit en zo ben je zeer snel van al die muggen af.

Wat voor muggenlamp moet je kopen?

Wanneer je een nieuwe anti muggenlamp gaat kopen zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Natuurlijk moet als eerste de keus worden gemaakt of je een reguliere of een met CO2-uitstoot wilt. Een reguliere muggenlamp werkt natuurlijk wel, maar eentje met deze extra uitstoot is wel een stuk effectiever en zal je van meer muggen verlossen.

Wat ook niet onbelangrijk is, is de kracht van de ventilator. Een sterkere ventilator zal veel meer muggen naar binnenzuigen en zo sterven er dus ook meer. En je wilt natuurlijk wel een muggenlamp die je van zoveel mogelijk muggen afhelpt.

Nu je er volledig van op de hoogte bent hoe de muggenlamp werkt, en dat hij werkt, is het tijd voor het anti muggen lamp kopen. Als het nodig is kun je vandaag nog naar de winkel om er eentje in huis te halen, dan heb je vanavond al geen last meer van muggen. En als je er een beetje meer geld voor over hebt, is het een slim idee om er meteen eentje met extra CO2-uitstoot te kopen

Related Articles

Heb je muggenoverlast in de tuin? Dan is het fijn als je daar wat aan kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld de muggen bestrijden met een muggenlamp buiten. Hierdoor zorg je er voor dat de muggen niet naar je toe komen en de kans dat je gestoken wordt is minder klein. Muggenoverlast in je tuin kan erg hinderlijk zijn. In de zomer wil je graag lekker buiten zitten, maar door deze vervelende beestjes gaat dat niet. Iedere keer weer het gezoem om je hoofd en om de rest van je lichaam, na een paar minuten flinke jeuk en dan is het leuke van de avond vaak al snel over. Het beste kun je bij muggen..
0 comments on this article - view comments
Muggen bestrijden; Tien tips tegen muggen
Muggen bestrijden; Tien tips tegen muggenMuggen zijn van die vervelende beesten die je hele zomer kunnen verknallen, tenzij je er iets aan doet. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af wat je er dan aan kunt doen, en daar zullen wij je mee helpen. Om ervoor te zorgen dat jij vanaf nu weer altijd van je zomer kunt genieten hebben wij tien tips tegen muggen voor je.10. Het gebruiken van horrenDeze is natuurlijk redelijk recht voor zijn raap, maar daardoor niet minder effectief. Houdt het dus lekker simpel en ontzeg die muggen simpelweg de toegang tot jouw huis door het plaatsen van horre..
0 comments on this article - view comments

0 Comments To "De werking van een muggenlamp"

Write a comment

Your Name:
 
Your Comment:
Note: HTML is not translated!

Wat je verder kunt doen om muggenoverlast te voorkomen

Om muggenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen is het raadzaam om horren te plaatsen voor ramen en deuren. Word je s'nachts veel gebeten? plaats dan een klamboe boven je bed. Belangrijk is om de bron van de muggenoverlast te lokaliseren. Steekmuggen leggen hun eitjes op het water, meestal stilstaand. Denk aan een regenton, vijver zonder vissen, met regen gevulde emmers, rioolputten, dakgoten met regenwater enzovoort. Zorg dat deze waterbronnen verdwijnen, bijvoorbeeld door ze goed af te dekken. Heb je een vijver zonder vissen? (vissen eten normaal gesproken de larven op), misschien is het een idee om deze er alsnog in te doen. Belangrijk is dat de vijver in beweging komt en blijft.