Je paard beschermen tegen insecten en muggen

Je paard beschermen tegen insecten en muggen

Jij bent niet de enige die last heeft van insecten en muggen die je lastigvallen. Ook jouw paard wordt vaak ontzettend lastiggevallen door al deze vervelende insecten. Gelukkig is er iets wat jij hieraan kan doen, je wilt natuurlijk niet dat jouw dier hier zo’n last van heeft. Daarom hebben wij enkele tips op een rijtje gezet die jouw paard beschermen tegen insecten en om de muggenplaag bestrijden.

Meet ze een vliegendeken aan

Met een vliegendeken zijn je paarden in ieder geval voor een groot gedeelte bedekt, waardoor muggen en andere insecten ze niet meer kunnen steken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, zelfs dekens met zebrastrepen die dazen in verwarring zouden kunnen brengen. Ook moet je ervoor zorgen dat de stof niet te dun is zodat ze er alsnog doorheen kunnen steken, maar hij moet ook niet zo dik zijn dat de paarden het warm krijgen.

Dan is er ook nog de eczeemdeken die speciaal is voor paarden met zomereczeem, deze kan misschien wel nog beter werken. Zo zitten deze dekens goed aangesloten en zijn ze dik geweven van een goed ademende stof. Je kan er ook nog een hoofd masker en een startzak bijnemen om de bescherming helemaal compleet te maken. Vooral dit hoofdmasker kan erg fijn zijn wanneer jouw paard vaak last heeft van vliegen rond de ogen, hier zitten ze namelijk het liefst. De ogen kunnen dan ook ernstig gaan ontsteken wanneer je hier niks aandoet. Een hoofdmasker is dan de ideale oplossing

Knoflook in het eten

Knoflook verandert de lichaamsgeur van het paard en maakt deze geheel onaantrekkelijk voor muggen. Hierdoor zullen muggen jouw paard een stuk meer met rust laten. Je kan door het rantsoen elke dag wat knoflooksnippers of wat knoflookpoeder doen. Je paard zal minder last hebben van muggen en het heeft bovendien een zuiverende werking op het bloed.

De muggenlamp

Een muggenlamp bestrijdt een groot gedeelte van de muggen en kan het probleem zo dus al een stuk kleiner maken. Je hoeft de lamp alleen maar te kopen en neer te zetten, zo gedaan en meteen resultaat. Hierom zou ik je aanraden om vandaag nog een muggenlamp te kopen.

De vliegenclip

Deze clip is speciaal ontworpen om insecten op afstand te houden. Je kunt hem in de manen vlechten of op de halster vastmaken en hij zal voor vier weken de lichaamsgeur van je paard veranderen waardoor er geen muggen of andere insecten meer op af zullen komen. Het heeft ongeveer hetzelfde effect als knoflook, maar er is geen kans dat je vergeet om knoflook aan het voer toe te voegen.

Er zijn dus zeker manieren om jouw paard tegen al deze vervelende insecten te beschermen. En het hoeft helemaal niet vervelend voor je paard te zijn. Van een kleine verandering in het eten of het omdoen van een deken zullen ze geen last hebben, maar het kan ze wel beschermen tegen muggen en andere insecten. Zet vandaag nog de eerste stappen en zorg ervoor dat jouw paard niet langer geteisterd wordt door al deze insecten. Zo kun je meteen een muggenlamp kopen. Het is tijd voor het muggenplaag bestrijden!

Products related to this article

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Vandaag besteld voor 11.00 uur, morgen in huis!Heeft u last van muggen in de tuin of op de slaapkame..

64,45€ Ex Tax: 53,26€