Muggen in huis en op de slaapkamer? 6 Tips

Muggen in je huis of in de slaapkamer zijn nooit echt fijn. Ze zoemen heel erg vervelend en als je pech hebt wordt je ook nog eens gestoken. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn als je een lekker uit wilt slapen, vandaar dat je je dan ook de muggen moet bestrijden en voorkomen. Gelukkig zijn er aardig wat soorten middelen tegen muggen, van stokjes tot aan een verschillende soorten muggenlamp. Je kunt het echt zo gek nog niet verzinnen. Hier hebben we voor jou een lijstje met 5 tips om muggenoverlast te bestrijden.


  1. Schaf een middel tegen muggen aan

Er zijn speciale sprays en sticks beschikbaar die er voor zorgen dat de muggen niet meer zo snel op je af komen om je te prikken. Vaak zit er in deze sticks dan ook citroen achtige lucht, de mug kan hier niet goed tegen en zal dus ook minder snel bij jouw in de slaapkamer of in huis komen. Je hebt deze middelen tegen muggenoverlast overal verkrijgbaar, maar de beste kun je toch wel echt bij de apotheek halen. Deze hebben de meest werkzame stof.


  1. Koop een anti muggenlamp

Een muggenlamp is ook een heel goede aankoop als je van de vliegen af wilt komen. Deze lampen werken meestal hetzelfde, de mug die komt op het licht van de lamp af en krijg een schok. Dit is natuurlijk een van de meest simpele en snelle manieren, je hoeft tenslotte alleen maar even de lamp op te hangen. Een goede lamp is Cyclone, deze heeft de beste beoordelingen op dit moment.


  1. Stap onder de douche

Als je in de zomer erg bezweet bent dan kun je het beste even gaan douchen voor je naar bed gaat en in je kamer gaat liggen. Een mug houdt er namelijk van als iemand zweet, de mug houdt van deze geur. Als je dan ook van de muggen af wilt komen kun je meer gaan douchen, zo is de geur weg en hierdoor zul je minder last hebben van de muggen en hun irriterend geluid en geprik.


  1. Een ui in de kamer

Het klinkt misschien als een heel erg gek idee, maar dat is het nog niet. Een ui heeft ook als werking dat het een geur verspreid die de mug niet lekker vindt. Als je dus een ui op je kast of op je bed zet zal de mug eerder weg gaan door de geur. Klein nadeel is wel dat je slaapkamer wel een beetje ruikt naar ui.


  1. Niet te veel parfum opdoen

Het is ook belangrijk dat je niet te veel parfum op doet. Het gevolg van parfum is namelijk dat je meer muggen achter je aan zal krijgen. Muggen houden nu eenmaal van zoete dingen. Houd het dus bij een of twee pufjes, anders ben je heel de dag geliefd bij de mug.


  1. Gebruik DEET

DEET is een middel wat prima werkt tegen de mug. Het middel heeft als werking dat er een bepaald goedje in zit wat zorgt voor een laag die de mug niet lekker vindt. Vaak moet je een soort spray gebruiken maar je kunt DEET ook als roller kopen. Zo kom je zo van die muggenoverlast af.

Posted by Nicole