Muggenoverlast in de tuin bestrijden

Het is een warme zomeravond, en jij wilt lekker buiten in de tuin gaan avondeten. Zodra alles klaarstaat en je met je gezin aan tafel zit kom je er dan toch al snel achter dat je hele tuin vol zit met muggen, en dat je zeker een paar muggenbulten zult oplopen. Dit is natuurlijk geen fijn scenario, en toch maar al te reëel voor veel families. Hier wil je natuurlijk iets aan veranderen, en wij helpen je daar graag mee. Hierom hebben wij enkele tips verzameld tegen muggenoverlast voor buiten. 

Hang een muggenlamp op

Dit klinkt misschien als een oplossing voor binnen, maar er zijn genoeg muggenlampen die je ook gewoon buiten kunt ophangen of neerzetten. Deze muggenlampen gebruiken blauw uv-licht en sommige ook extra CO2-uitstoot om muggen te lokken en zuigen de muggen naar binnen zodra ze ook maar in de buurt van de lamp komen. Veel van de muggen in je tuin zullen de lamp invliegen en sterven, dus daar ben je dan van af. 

Verwerk wat knoflook in je eten

Wanneer je buiten gaat eten kan het een goed idee zijn om lekker veel knoflook door de maaltijd heen te doen. Muggen hebben namelijk een hekel aan de geur die jouw bloed krijgt als je veel knoflook eet. Muggen zullen hierna dus niet meer op jou en je familie afkomen, en de daaropvolgende nacht zal je dus waarschijnlijk ook niet lastig gevallen worden. Dat is dan wel weer mooi meegenomen.

DEET

DEET werkt natuurlijk altijd wel wanneer je geen zin hebt om door muggen gestoken te worden. Je koopt gewoon een goede DEET-spray en sprayt jezelf en de andere mensen in de tuin hiermee in. Hierna kun je ervan uit gaan dat jij en de anderen niet meer gestoken zullen worden de rest van de dag.

Het eten van marmiet of vitamine B1

Ook het eten van die deze twee dingen verandert de geur van je huid en jouw bloed. Nu is marmiet zoiets waar je van houdt of wat je echt verschrikkelijk vindt. Dus als je er wel van houd is het slim om er elke dag een toastje mee te eten. Niet zo’n fan van marmiet? Dan kun je gewoon wat extra vitamine B1 slikken. Vaak is het slikken van een vitamine B-pil al voldoende, aangezien hier ook een hoeveelheid B1 inzit. 

Met het gebruiken van een van deze technieken, of meerdere natuurlijk, zullen de muggen jou vanaf nu wel met rust laten. Maak vandaag dus nog een keuze en kies een van de methodes. Je kunt vandaag nog beginnen door naar de winkel te gaan voor een muggenlamp, DEET-spray of vitamine B1. En wanneer je geen fan bent van een van deze technieken, dan zijn er nog veel meer te vinden op het internet waarmee je van de muggen af kunt komen.

Products related to this article

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Vandaag besteld voor 11.00 uur, morgen in huis!Heeft u last van muggen in de tuin of op de slaapkame..

64,45€ Ex Tax: 53,26€