Muggenoverlast buiten verminderen

Muggenoverlast buiten verminderen

Muggenoverlast buiten verminderen


Muggenoverlast in de tuin is enorm vervelend wanneer je in de zomer lekker buiten wilt zitten. Het verknalt je barbecue en die heerlijke zwoele zomeravonden. En dit zijn de leukste delen van de zomer. Je wilt toch niet dat muggen het plezier van buiten zitten in de zomer afpakken. Van die muggenoverlast buiten wil je dus af, gelukkig hebben wij hiermee enkele oplossingen van. Lees dus snel verder zodat je vandaag de oplossingen nog toe kunt passen.


Het plaatsen van muggen werende planten

Muggen hebben een hekel aan bepaalde planten, ze kunnen niet tegen de geur. En deze planten vinden wij mensen meestal wel prima ruiken, dus kun je ze mooi in je tuinplanten. Planten die hieronder vallen zijn rozemarijn, citroengras, lavendel en munt. Dit zijn maar een paar van de vele planten waar muggen een hekel aan hebben. Ik zou je dus zeker aanraden om van deze planten er een paar in je tuin te zetten.


Je moet je grasmaaien

Muggen houden zich het liefst schuil op warme vochtige plekken, zoals in het lange gras. Neem ze deze schuilplekjes dus af door het gras te maaien. Natuurlijk zal dit niet alle muggen verjagen, maar het zal de muggenoverlast in de tuin zeker wel verminderen. En dan heb je het vervelende klusje van je grasmaaien ook meteen geklaard, want uiteindelijk had je het toch wel moeten doen.


Gooi wat rozemarijn op de barbecue

Wanneer je aan het barbecueën bent, en je wordt geteisterd door muggenoverlast buiten, dan kan het nog weleens helpen om wat rozemarijn op de barbecue te gooien. Zoals je al kon lezen houden muggen niet zo van de geur van rozemarijn, en door het op de barbecue te gooien verspreid je die geur nog beter en nog sneller. Ik zou het bij de volgende barbecue dus zeker uitproberen.


Het gebruik van oliën

Wanneer je al een stuk minder muggen in de tuin hebt, maar jij alsnog degene bent die steeds de pineut is, dan is dit misschien de oplossing. Wanneer jij bepaalde oliën, waarvan muggen de geur niet lekker vinden, op je lichaam smeert zullen ze niet meer bij je in de buurt willen komen. Lavendelolie of biologische sojaolie zijn maar twee van de vele oliën die hier geschikt voor zijn. Bovendien is het opsmeren van oliën een stuk aangenamer dan het opsmeren van DEET bijvoorbeeld. Oliën die hydraten je huid en zijn dus ook nog onderdeel van een goede huidverzorging.


Met het gebruik van deze middeltjes zal je nooit meer last hebben van muggenoverlast buiten. Verspil dus geen tijd en kies vandaag nog een van de technieken uit. Dan kun je meteen beginnen met het toepassen van jouw gekozen techniek. Zo kun je vandaag nog naar een tuincentrum om nieuwe planten in te slaan, of je kunt beginnen met het maaien van het gras. Er is altijd wel iets wat je kunt doen tegen muggenoverlast in de tuin. Wacht dus nergens meer op, en begin nu nog met het oplossen van dit probleem.