Anti muggenlamp voor op de camping

Op de camping is het natuurlijk verschrikkelijk als je constant verveeld wordt door muggen die maar rond blijven zoemen. In dat geval heb je een oplossing nodig waarmee je meteen van die muggen af bent. Een anti muggen lamp kan dan zeker een goede optie zijn. Maar waarom werkt een muggenlamp eigenlijk zo goed? Daar zullen we vandaag achter komen

Hoe werkt de anti muggenlamp?

Het principe van de anti muggenlamp camping is eigenlijk erg simpel. Een muggenlamp zendt blauw uv-licht uit, waar vooral steekmuggen zich tot aangetrokken voelen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat de precieze kleur en intensiteit van het licht is, besteed hier dus ook niet te veel aandacht aan bij het kopen van je anti muggen lamp.

Maar sommige muggenlampen hebben nog een manier om muggen te lokken, het uitstoten van CO2. Deze methode wordt veelvuldig gebruikt in landen met een groot muggenprobleem en muggen die ziektes verspreiden. In deze landen worden enorme tanks met CO2 gebruikt om muggen te lokken en te termineren. Nu kun je natuurlijk geen gastank in je tuin neerzetten, maar een muggenlamp die CO2 uitzendt moet wel kunnen. Muggen komen op dit CO2 af omdat ze dit gebruiken om hun prooi te vinden. Alle dieren ademen natuurlijk CO2 uit, en de mug volgt dit spoort van CO2. Ook een lamp die CO2 uitzend zullen ze dus vinden en er invliegen.

Zodra de mug bij de lamp in de buurt komt wordt hij door het ventilatortje naar binnen gezogen en droogt zij uiteindelijk uit in het opvangbakje. Als zo meerdere muggen bij de lamp in de buurt komen en invliegen ben je er zo al een heleboel kwijt.

Anti muggenlamp camping

Op de camping worden er net wat andere eisen gesteld aan een muggenlamp dan gewoon in je slaapkamer. Zo zal ik als eerste zeggen dat het wel handig is wanneer de lamp ook CO2 uitzend. Op de camping is er namelijk meer licht aanwezig dan alleen het blauwe uv-licht van jouw lamp, en lokt dit dus niet altijd alle muggen. Met behulp van CO2-uitstoot ontsnapt geen enkele mug meer aan jouw lamp.

Ook moet de lamp die je op de camping zet natuurlijk een stevige behuizing hebben en wanneer ze spat waterdicht zijn is dit ook niet overbodig. Je zou niet willen dat je muggenlamp na een spatje regen al kapot is, of dat hij van de tafel afvalt en meteen breekt. Hierom is het belangrijk dat je zeker weet dat je een stevige anti muggen lamp koopt. Belangrijk is ook dat de lamp beschikt over een ventilator. Zodra de muggen dan in de buurt van de lamp vliegen, worden deze naar binnen gehaald voor een grotere vangst. Daarnaast heeft de Cyclone Pro uitvoering ook nog eens een enorm groot bereik van wel 1000m2. 

Waarschijnlijk ben je er nu wel van overtuigd dat je toch echt een anti muggenlamp voor op de camping wilt hebben, het zal zeker helpen met het muggenprobleem. Nu is het waarschijnlijk slimmer om een lamp met extra CO2-uitstoot aan te schaffen, en eentje die redelijk stevig is, is ook geen overbodige luxe. Verspil dus geen tijd meer en koop vandaag nog je nieuwe muggenlamp dat geen enkele vakantie nog verknald wordt door de muggen. 

Products related to this article

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Muggenlamp Cyclone super effectief voor binnen en buiten

Vandaag besteld voor 11.00 uur, morgen in huis!Heeft u last van muggen in de tuin of op de slaapkame..

64,45€ Ex Tax: 53,26€

0 Comments To "Anti muggenlamp voor op de camping"

Write a comment

Your Name:
 
Your Comment:
Note: HTML is not translated!

Wat je verder kunt doen om muggenoverlast te voorkomen

Om muggenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen is het raadzaam om horren te plaatsen voor ramen en deuren. Word je s'nachts veel gebeten? plaats dan een klamboe boven je bed. Belangrijk is om de bron van de muggenoverlast te lokaliseren. Steekmuggen leggen hun eitjes op het water, meestal stilstaand. Denk aan een regenton, vijver zonder vissen, met regen gevulde emmers, rioolputten, dakgoten met regenwater enzovoort. Zorg dat deze waterbronnen verdwijnen, bijvoorbeeld door ze goed af te dekken. Heb je een vijver zonder vissen? (vissen eten normaal gesproken de larven op), misschien is het een idee om deze er alsnog in te doen. Belangrijk is dat de vijver in beweging komt en blijft.